Hvordan redigerer jeg nettsiden min?

Hos oss har vi forsøkt å gjøre det så enkelt som mulig å redigere på sitt eget nettsted. Her finner du en enkel oversikt over hvordan man redigerer og hva alle de forskjellige funksjonene gjør.

Innhold

Hvordan finne frem til redigeringsmenyen?

Du får tilgang til redigeringsmenyen for nettstedet ditt ved å legge til /?edit på slutten av nettadressen deres i nettleserens adresselinje (f.eks. yourwebsite.com/?edit).

Viser URL baren med ?edit bakerst

Du vil se at det dukker opp et felt nederst på siden hvor du kan taste inn innloggingsdetaljene du lagde når vi startet samarbeidet vårt. Har du glemt passordet dit kan du ta kontakt med Sebastian for å lage et nytt.

Viser innloggingsmenyen

Når du har logget inn vil du ha tilgang på alle redigeringsverktøyene.

Neste gang du går inn på nettsiden vil du kunne se "edit website"-knappen i nedre høyre hjørne, som du kan klikke for å hoppe inn i redigeringsmodus.

Redigeringsmenyen

Når du åpner redigeringsmenyen, vil du se livenettstedet ditt med redigeringsverktøylinjen (den grå linjen) kollapset nederst på skjermen.

Viser redigeringsmenyen

Gjennom denne verktøylinjen kan du få tilgang til de forskjellige redigeringspanelene for å administrere sideinnstillinger, dynamisk innhold, skjemaer og redigeringskontoen din. Du kan også se og publisere endringene du gjør gjennom redigeringsprogrammet.

Editor-verktøylinjen har følgende faner og ikoner:

Meny - Bruk denne menyen til å gå til dashbordet, prosjektinnstillingene eller designeren. Denne knappen har logoen til opsptartsguiden på seg.

Pages – åpner Sidepanelet, som viser nettstedets statiske sider og dynamiske samlingssider. Herfra kan du søke etter en side, klikke for å se live-siden og administrere innstillingene for en hvilken som helst side.

Collections – åpner samlingspanelet, som viser alle samlingene dine. Dette er for eksempel Blogginnlegg, artikler, prosjekter eller tjenester. Ved å klikke på en samling åpnes en ny fane i verktøylinjen, som åpner samlingselementenes panelliste over alle elementene i den samlingen. Her kan du redigere hvilket som helst element eller opprette nye.

Forms - åpner skjemapanelet der du kan se og laste ned skjemainnsendinger som er gjort på nettstedet.

Help and Support (ikon) - åpner panelet for hjelp og støtte, der du kan finne svar på noen vanlige spørsmål om bruk av redigeringsprogrammet.

Log out (ikon) - logger deg ut av redigeringsmenyen.

Back to live site (knapp) — Bytter fra redigeringsmodus til Live-side-modus, som lar deg se nettstedet ditt slik de besøkende vil se det.

Changelog – Denne viser antall upubliserte endringer ved siden av publiser-knappen nederst til venstre. Ved å klikke på endringsloggen vises en liste over elementer og sider med upubliserte endringer, og du kan se hvilken samarbeidspartner som har gjort dem.

Publish (knapp) - lar deg publisere alle endringene du har gjort.

Redigering av tekst og bilder

Redigering rett på siden er ganske intuitivt. Når du holder musepekeren over ulike elementer, vises et redigeringsikon øverst til høyre for redigerbare elementer. For å redigere noen av disse elementene, klikk enkelt på ikonet.

Viser redigeringsikonet

Du kan også formatere ord eller uttrykk ved å velge dem og velge formateringen fra den flytende verktøylinjen som vises

Verktøylinje

Endre sideinstillinger

Under fanen "Pages" finner du oversikt over undersidene på nettstedet ditt.

Oversikt over sider

For å endre sideinstilligner på en spesfikk side kan du trykke på "Settings" knappen som dukker opp på høyre side når du hovrer over ønsket side.

sideinstilligner

Legge ut CMS innhold / Dynamisk innhold

Dette er kun relevant for dere som har dynamisk innhold på nettsidene deres. Dette arter seg vanligst i form av blogg innlegg, prosjekter eller tjenester. CMS gir deg muligheten til å publisere flere blokker med innhold som allerede er ferdig designet.

For å se listen over dynamisk innhold trykker du på "Collections" knappen i menyen.

Oversikt over dynamisk innhold

Trykk på ønsket kategori for å se innholdet.

Oversikt over blogginnlegg

Herfra kan du se alle innleggene i kategorien, og trykke på den grønne knappen øverst i høyre hjørne for å lage et nytt innlegg.

Publisere blogginnlegg
Hvordan denne ser ut varierer basert på hva slags innhold som skal publiseres.

Når du har fylt ut alle ønskede felt, kan du trykke på den grønne knappen øverst i høyre hjørnet for å ferdigstille innlegget.

Merk: Ingenting publiseres på siden før du selv trykker på den blå "Publish" knappen!