Det er helt naturlig å ha perioder hvor man er mindre motivert enn andre, motivasjon kommer i bølger. Det farlige er at om du ikke pleier virksomheten din, risikerer du at alt du har jobbet for blir borte. Her er noen tips til hvordan du kan opprettholde en stabil motivasjonsmengde.

Husker du dagen du startet din egen bedrift? Du hadde brukt måneder eller år på å utvikle ideen din. Du har kanskje ofret en fast jobb for å bli herre over din profesjonelle skjebne. Å ha gründermotivasjon var enkelt, spennende og energigivende i begynnelsen.

Så hvorfor sliter man med å holde seg motivert nå når man trenger det mest? Det er svært få bedrifter som drifter seg selv. 

For de fleste er risikoen om bedriftens stagnasjon nok til å få din eksentriske gründermotivasjon tilbake. Hvis det ikke er nok, her er noen tips og metoder til å bli motivert på mens du bygger virksomheten din.

1. Fokuser på det positive

Når du er sliten, har en dårlig forretningsperiode eller mangler motivasjon, er det ikke alltid lett å være positiv. En ting som kan hjelpe deg med å holde deg motivert er å holde fokuset på rett sted.

I stedet for å holde oppmerksomheten på negative mennesker og situasjoner, konsentrerer du deg om det som er positivt. Dette høres kanskje teit ut, men selv om det eneste som er bra med dagen din er at du sto opp og begynte å jobbe, må du fokusere på det i stedet. Fortsett å jobbe og vær takknemlig for at du er i stand til det når andre ikke er i stand til det. Du er milevis foran de som enda ikke har startet på entreprenørskaps ideen sin. 

 

2. Små belønninger 

En annen måte gründere kan holde seg motiverte på er ved å nyte små belønninger. Å jobbe uten å belønne deg selv kan få deg til å begynne å stille spørsmål ved hvorfor du jobber i utgangspunktet. Dette kan tappe motivasjonen din og sette deg på veien mot konkurs. 

Du trenger ikke bruke tusenvis for å gi deg selv en belønning. Du kan glede deg over små belønninger som hjelper deg å holde fokus.

Sett deg et mål for uken, når du har nådd målet kan du gå å kjøpe din favorittdrink fra et lokalt kaffehus på selskapets regning. Finn noe du liker som får deg til å føle deg bra, og unn deg det en gang i blant. Disse små belønningene er det som gjør livet verdt å leve og holder deg i gang.

Når du vil trives i virksomheten din, er det viktig å holde seg motivert. Bruk disse ideene for å holde deg motivert slik at du kan nå målene dine.

3. Minn deg selv på hvorfor du begynte

Hvis du har et sterkt "hvorfor" bak å drive virksomheten din, kan du alltid komme tilbake til den grunnen når du trenger styrke til å overvinne utfordringer som for eksempel mangel på motivasjon. Hver dag er forskjellig, og nivået av motivasjon, energi og fokus vil naturligvis variere.

Ta deg tid til å reflektere over grunnen til at du valgte å følge denne veien. Det kan være mer enn én grunn, eller det kan være én stor en. Uansett, noter det og sett det på veggen din, på telefonens bakgrunn eller et annet sted du ofte besøker.

Til tider når det er for vanskelig for deg å løse et problem, gå tilbake til dette notatet for å få motivasjon fra det. En av de beste stedene å hente motivasjon i livet kommer fra drømmene dine og ønsket om å gjøre dem til virkelighet.

4. Gode og sunne rutiner 

Du tror kanskje ikke på det; men motivasjon din påvirkes mest av vanene dine, ikke ferdighetene dine eller miljøet. Når du vasker ansiktet og tennene om morgenen, gjør du det automatisk uten å tenke for mye over det. Dette er en vane, og den ble bygget gjennom øvelse og repetisjon.

Når du gjør noe ofte skaper dette muskelminne, og du vil føle en trang til å gjøre dette automatisk. Det er derfor viktig å skape muskelminne og vaner på ting som hjelper deg. 

Her er noen styrkende vaner som vil løfte deg opp som gründer:

Spis sunt – unngå fastfood, sukker og alle stoffene som skader din fysiske og mentale ytelse.

Tren regelmessig – mange gründere trener tidlig om morgenen, rett før de tar fatt på sine viktigste oppgaver.

Slutt å utsette ting - i det øyeblikket du innser at du utsetter, bruk hele din kraft til å overvinne denne tilstanden, siden det kan bli en vane det også. 

Meditasjon – la sinnet ditt hvile nå og da. Du kommer ikke bare til å forbedre motivasjonen din, men også din energi, fokus og arbeid.

Alle tingene i denne listen er avgjørende for ikke bare et sunt liv, men et motiverende og produktivt liv. Uten styrke og kraft til å gjøre ting, kan du ikke bli motivert.

5. Vær tålmodig 

Suksess kommer ikke som regel ikke over natten. Det krever mye tålmodighet for å nå toppen. Det viktigste kravet til gründerne og entreprenører er tålmodighet, uten tålmodighet kan hele innsatsen og investeringen være gjort forgjeves.

Det tar lang tid å finne sin plass i markedet, å få tillit fra kundene og å skape en merkevarebase. Så, hva kreves for å bekjempe frustrasjonen som oppstår for treg virksomhet? Tålmodighet! En gründer bør under ingen omstendigheter gi opp håpet om virksomheten eller bedriften. Personen bør huske hvor mye tid og penger som er viet til selskapet og tålmodig vente, utvikle seg og fortsette med det nødvendige arbeidet for å bli anerkjent. For eksempel vil et plagg som nylig er utviklet aldri tiltrekke seg kunder på en uke; man må vise produktene og vente på kundene og forstå deres smak og oppgradere eller endre der det er nødvendig.

Vi har troa på deg.